Een “rit door tijd” Tweewielers ten Brincke, 50 jaar lang……

1970, Juli;
Bennie ten Brincke neemt aan de Dirk Papestraat te Boekelo de zaak over van zijn oude baas Garrat & Gerritje Nijhuis “Elsjan”. In september datzelfde jaar trouwen Bennie en Hermien en komen bij de zaak te wonen;de werkplaats achter, de benzinepomp en winkel voor…..

1974
Inmiddels zijn Bennie en Hermien ouders van twee prachtige kinderen; dochter Karin en zoon Erwin…

1985,  Augustus;
Opening grotere  en nieuwe vestiging aan de Windmolenweg 48, onze huidige plek. Een verhuizing naar een locatie aan een doorgaande weg; een A1-locatie! Bennie heeft altijd al grote voorliefde gehad voor antieke motoren en bromfietsen. Door de jaren heen heeft hij, door onder andere zelf te restaureren, een unieke collectie opgebouwd.

2000, September;
Dochter Karin komt bij in de zaak. Inmiddels verloopt de verkoop en reparatie gestaag.

2020;
Al 50 jaar samen een vakkundig en gemotiveerd team;  Tweewielers Ten Brincke Boekelo. Een ruim assortiment aan fietsen, zowel elektrisch als gewoon, nieuw als tweedehands. Samen met Robert, Herbert en Jorn monteurs die u vakkundig helpen.

Team ten Brincke

Karin

Naam en Leeftijd: Mijn naam is Karin, ik ben begin 50 jaar oud.
Werkzaam sinds: Sinds september 2000 ben ik meewerkend in de tweewielerzaak, na diverse technische en bedrijfskundige opleidingen en werkzaamheden te hebben gevolgd.
Wat doe ik binnen het bedrijf: Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor onder andere de in- en verkoop, facturaties en diverse randzaken.
Waarom ten Brincke: Ik ben enorm trots op ons team, omdat we elkaar aanvullen en ondersteunen, ieder met zijn eigen ‘specialiteit’.
Hobby’s/ leuke feitjes: Mijn hobby is sporten, bijvoorbeeld hardlopen en spinning vind ik heel leuk om te doen. Ik ben ook nog eens moeder van de allerliefste dochter. Daarbij vind ik het gezellig om samen te eten bij de houtkachel.

Eelco

Naam en Leeftijd: Ik ben Eelco, bijna 61 jaar jong.
Werkzaam sinds: Ik werk sinds oktober 2023 weer hier. Eerder was ik hier ook al werkzaam tussen 1983 en 1985.
Werkervaringen: Ik heb tussen 1985 en 2018 bij Vredestein banden gewerkt, waarvan 30 jaar als teamleider productie. Van 2018 tot 2023 heb ik kort gewerkt bij ten Cate protective fabrics, ook als teamleider productie en projectleider lean projecten (procesverbetering).
Wat doe ik binnen het bedrijf: Hier ben ik verantwoordelijk voor de planning en organisatie. Ook ben ik te vinden in de werkplaats en in de winkel!
Waarom ten Brincke: Wat ik vooral leuk vind is om het team en bedrijf verder te ontwikkelen en daar waar nodig samen met het team de interne processen te verbeteren. Ook vind ik het contact met de klanten en ze voorzien van goed advies erg leuk!
Hobby’s/ leuke feitjes: In mijn vrije tijd ben ik graag aan het reizen of rij ik rond op mijn motor, als ik niet bezig hoef te zijn als vrijwilliger en bestuurder bij de leukste gymvereniging in Enschede!

Herbert

Naam en Leeftijd: Mijn naam is Herbert, ik ben geboren in het jaar 1976.
Werkzaam sinds: Als sinds mei 2011 ben ik werkzaam bij Tweewielers ten Brincke!
Wat doe ik binnen het bedrijf: Ik hou mij met name bezig met de reparaties van alle soorten fietsen. Deze neem ik ook aan van de klanten en geef ik weer mee nadat ze klaar zijn. Ook repareer ik E-Bikes met storingen.
Waarom ten Brincke: Ik vind het een erg gezellig team, met collega’s waar je fijn mee samen kunt werken.
Hobby’s/ leuke feitjes: Wat ik geweldig vind om te doen is met mijn zoons sleutelen aan de cros motors en brommers. Eigenlijk is mijn werk dus ook mijn hobby!

Jochem

Naam en Leeftijd: Mijn naam is Jochem en ik ben 21 jaar.
Werkzaam sinds: Op mijn 14e ben ik via een meeloop dag vanuit school bij Tweewielers ten Brincke terecht gekomen. Ik was hier elke zaterdag om mee te helpen, en ben uiteindelijk doorgegroeid naar ook doordeweeks hier werken.
Wat doe ik binnen het bedrijf: Ik sta met name in de werkplaats als monteur voor alle reparaties en onderhoud. Ik vind het belangrijk om kwaliteit te leveren en creatief te zijn met o.a. oplossingen bedenken voor de klant.
Waarom ten Brincke: Al vanaf kinds af aan was ik druk met fietsen uit het oude ijzer halen, opknappen en later verkopen. Toen ik met een meeloop dag hier een keer terecht kwam, wist ik dat dit bij mij paste!
Hobby’s/ leuke feitjes: In mijn vrije tijd sleutel ik graag aan mijn Volvo Amazon.

Robert

Naam en Leeftijd: Mijn naam is Robert en ik ben 52 jaar.
Werkzaam sinds: Ik ben al werkzaam bij Tweewielers ten Brincke sinds 2001.
Wat doe ik binnen het bedrijf: Ik hou mij met name bezig met de reparaties van fietsen, samen met het inkopen en verkopen van de fietsen.
Waarom ten Brincke: Het is voor mij belangrijk dat de klant op een fijne en goede fiets de winkel uitfietst. Vanwege het kleine en gezellige team kan ik dat hier ook gemakkelijk toebrengen in de praktijk.
Hobby’s/ leuke feitjes: Ik vind het leuk om op de motor te rijden. Daarbij vind ik gezellig samen barbecueën ook leuk om te doen!

Vincent

Naam en Leeftijd: Ik ben Vincent en ben 21 jaar oud.
Werkzaam sinds: Al ongeveer 5 jaar ben ik werkzaam bij de firma ten Brincke.
Wat doe ik binnen het bedrijf: Ik richt mij met name op storingen bij E-bike, en daarom ben ik ook vooral te vinden in de werkplaats.
Waarom ten Brincke: Met stage ben ik hier ooit binnengelopen, en daarna ben ik gebleven vanwege het leuke team, de wisselende werkzaamheden en de mooie omgeving.
Hobby’s/ leuke feitjes: Mijn hobby is het sleutelen aan alles wat ook een motorblok heeft. Wanneer het weer wat warmer wordt, ben ik ook vaak te vinden op het water, met mijn jetski.